Skip to main content
Piipa Training Oy | Joensuu ja Helsinki, Finland
 

This website uses cookies to offer you a better browsing experience.
You can learn more by clicking here.

Palvelumme myyntitiimeille & myyjille

Vasta-alkajille ja jo kokeneille myynnin ammattilaisille, jotka haluavat yltää entistä parempiin tuloksiin.

Ajattele ennen ahkerointia.

Yksi suurimpia syitä yritysten epäonnistumiseen on yrityksen koosta riippumatta yrityksen kyvyttömyys kasvattaa myyntejään. Myyjät perinteisesti nojaavat liiaksi joko tuotteeseensa/palveluunsa tai omaan persoonaansa tehdessään myyntiä eivätkä ymmärrä kuinka olennainen järjestelmällinen myyntimenetelmä on. Totuushan on, että toimeentulosi ja yrityksesi kasvu ja menestys riippuvat sinun kyvystäsi jatkuvasti tunnistaa, valikoida ja viedä loppuun myyntimahdollisuuksia toimialasi markkinoilla. Työskentelemällä fiksummin pelkän ahkeruuden sijaan opit kuinka järjestelmällinen myyntiprosessimme voi auttaa sinun yritystäsi kasvamaan.

Lue lisää

Yritysten myyntisyklit ovat erilaisia riippuen niin yrityksen koosta kuin päätöksentekijöiden määrästä. Oli yrityksesi sitten pieni tai keskisuuri tai jopa suuri kansainvälinen konserni, on sinun tehtäväsi myyjänä huolehtia myyntiprosessin kulusta aina mahdollisesta asiakkaasta kaupan päättämiseen saakka.

Ennustettavissa olevat asiakashankintatulokset eivät ole tarua.

Pienille myyntitiimeille asiakashankinta voi olla yhtä vuoristorataa—tässä kuussa teette huipputulosta, ensi kuussa ei tule yhtään kauppaa. Vuoristoratakyyti ei sovi myyntialalle. Sandler Selling System -myyntimenetelmällä saat tasoitettua myyntituloksiasi niin, että voit laskea ennustettavan ja tasaisen tulovirran varaan.

 

Sosiaalisen median palveluiden, kuten LinkedInin, hyödyntäminen myyntityössä voi olla merkittävässä roolissa pienille myyntitiimeille. Näiden palveluiden avulla voitte vahvistaa markkina-asemianne, kun tiiminne myyjät voivat ennaltakäsin valikoida tiiminne tavoittelemat mahdolliset asiakkaat toimialan, yrityskoon tai muiden teille tärkeiden kriteerien mukaan.

Olennaista on ymmärtää, että mikäli tiimillänne ei ole selkeää menetelmää, jonka mukaan valikoitte asiakkaanne eikä säännönmukaista menetelmää näiden mahdollisten asiakkaiden jatkojalostukseen, niin asiakashankintatoimenne voivat äkkiä osoittautua mustaksi aukoksi, joka vain kuluttaa sitä aikaa, jota teidän pitäisi käyttää varsinaiseen kaupantekoon.

Koe menestyneimmät myynninkoulutusohjelmamme omakohtaisesti joko paikan päällä tai verkossa.

Ilmaiset tutustumistilaisuudet
3 Biggest Sales Mistakes You Should Never Make, thumbnail

Kolme suurinta virhettä, joita tulee välttää myyntityössä

Katso kuinka voit välttää näiden kriittisten virheiden tekemisen, jotka maksavat sinulle myyntejä.


Lataa ilmainen raporttisi tästä
By completing this form you are agreeing to receive communications from Sandler Training. You may opt out at any time.

Konkreettisesti näkyviä tuloksia.

Sandler sertifioinnin myötä pystyt seuraamaan kehitystäsi asteittain koulutusohjelman edetessä. Etenet portaittain kyvykkäästä myyjästä taitavaksi myyjäksi ja lopulta ansaitset mestarimyyjän tittelin.

 

Maksimoi sijoitetun pääomasi tuotto

Sandler Blogi

Ajatuksia ja vinkkejä tämän päivän myyntiympäristössä toimimiseen, myyntiin sekä johtamiseen. Kannustamme kommentoimaan artikkeleitamme sekä jakamaan niitä edelleen kollegoillesi.

Blogiin

Perusmyyjästä myynnin superammattilaiseksi.

Myyntialan menestynein klassikkokirja, jonka tositilanteissa testatut ohjeet siivittävät sinut ja yrityksesi kohti menestystä rikkomalla perinteisen myynnin rajoja. Tämä Sandlerin klassikkokirjan uudistettu toinen painos on Sandlerin pääjohtajan David Mattsonin päivittämä ja mukaan on lisätty nykypäivän tiukkaan ja monimutkaiseen sekä vahvasti teknologiasävytteiseen kilpailuympäristöön soveltuvia ohjeita ja neuvoja.