Skip to main content
Piipa Training Oy | Joensuu ja Helsinki, Finland
 

This website uses cookies to offer you a better browsing experience.
You can learn more by clicking here.

Opettajat tietoa oppilailleen, työkaverit ideoitaan toisilleen, Yrittäjät tuotteita tai palveluita asiakkailleen ja mahdollisille asiakkailleen, Johtajat tulevaisuuden näkymiä alaisilleen, Valmentajat motivaatiota pelaajilleen/ valmennettavilleen, vanhemmat ohjeita lapsilleen.

Onko onnistunut myyminen sitä, että saadaan toinen osapuoli ostamaan puhumalla? Vai onko se kommunikaatiota, jossa molemmat osapuolet ymmärtävät toistensa ajatuksia ja hyväksyvät ne. He muuttavat toimintatapojaan, koska alkavat ymmärtämään,ja hyväksyvät sen, että myyjän ajatus on auttaa ostajaa jotenkin.

Kun ymmärrät toista, alkaa toinenkin ymmärtämään sinua. Oletko joskus joutunut tilanteeseen, jossa joku kertoo sinulle ”miten tämä pitäisi tehdä tai olisi pitänyt tehdä”?

Fysioterapeutti kertoo, että sinun pitää venytellä enemmän ja ravintoterapeutti kertoo, että sinun tulee syödä vähemmän rasvaa ja enemmän kasviksia. Myyjä kertoo, että heidän tuotteensa on parempi, nopeampi, helpompi tai tehokkaampi. Miltä sinusta tuntui sillä hetkellä? Olitko heti samaa mieltä hänen kanssaan vai tunsitko, että sinun pitää puolustautua jotenkin?

Myyminen on ihmisten välistä kommunikaatiota. Kun kommunikaatio ei toimi, ei tule myöskään kauppoja. No miten niitä kauppoja sitten syntyy? Kommunikoimalla oikein, joku tietysti sanoo.

Kuuntelemalla, voit oppia ymmärtämään toista ja sitäkautta oppia kommunikoimaan oikein. Kun ymmärtää miksi joku ajattelee tietyllä tavalla, alkaa oppimaan kuinka hän käsittelee asioita. Sillä kaikki ihmiset eivät toimi tai ajattele samalla tavalla. Tämä auttaa myyjää muuntamaan kommunikointityyliään ostajan tyylin mukaiseksi ja näin ollen ostaja alkaa ymmärtämään myyjää, koska he puhuvat samaa ”kieltä”.

Artikkelin kirjoittanut Sandler Training Pääkouluttaja Vesa Pelkonen

Avainsanat:: 
Jaa::