Skip to main content
Piipa Training Oy | Joensuu ja Helsinki, Finland
 

This website uses cookies to offer you a better browsing experience.
You can learn more by clicking here.

Oletko koskaan hävinnyt kauppaa – ja ottanut sen henkilökohtaisena tappiona?

Tiesithän, että on täysin sallittua epäonnistua, eikä se tee sinusta epäonnistujaa? On tärkeää tunnistaa ja erottaa itsestään oikea minä sekä rooli minä.


Epäonnistuminen kuuluu ihmisyyteen ja kaikki epäonnistuvat joskus. Ihmiset, jotka saavuttavat jotakin suurta joutuvat epäonnistumaan useasti ennen maaliin pääsyä.
Voit valita, kuinka suhtaudut epäonnistumiseen. Joko otat sen negatiivisena kokemuksena – tappio, menetys ja takaisku asenteella tai voit suhtautua siihen positiivisena kokemuksena – mahdollisuutena oppia; mitä ei pidä tehdä, mitä pitää muuttaa ja mitä pitää korjata.


Jos uskallat rohkeasti epäonnistua, se voi edesauttaa menestystäsi. Jos poimit selkeät opit epäonnistumisestasi ja sovellat saamiasi oppeja seuraavalla kerralla. Tunnistamalla epäonnistumisen positiivisena kokemuksena, antaa se sinulle uuden vapauden. Vapauden kokeilla uusia asioita, olla enemmän luova, ja venyttää mukavuusaluettasi. Ellet saavuttanut tulosta, mihin pyrit, kysy itseltäsi; Mitä opin tästä kokemuksesta?


Sinun täytyy hyväksyä epäonnistumisen konsepti ja tiedostaa sen olemassaolo. Epäonnistumisen käsitteleminen tunteiden tasolla onkin sitten toinen juttu. Sinun on ymmärrettävä epäonnistuminen ja laitettava se asianmukaiseen näkökulmaan.


OIKEA -sinä VS. ROOLI-sinä
Kun viimeksi epäonnistuit jossakin, SINÄ et epäonnistunut. Sinä – henkilönä, jolla on itseisarvo – et epäonnistunut. Sen sijaan, se oli sinun suorituksesi, toimintasuunnitelma, strategia tai tekniikka, joka epäonnistui. OIKEAN sinun ja ROOLI sinun välillä on ero.
OIKEA-sinä määrittyy identiteetin perusteella. Se on henkilö, joka sinä todellisuudessa olet.


ROOLI-sinä määrittyy roolisi suorituskyvyn perusteella, esimerkiksi roolisi voi olla veli, sisko, puoliso, vanhempi, junnuvalmentaja tai myyntimies. Yhdellä ihmisellä voi olla samanaikaisesti monta roolia, mutta vain yksi oikea sinä.


Voi olla, ettet esimerkiksi ole erityisen hyvä junnuvalmentaja, mutta se ei vähennä arvoasi ihmisenä eli OIKEAA-sinua. Se voi tarkoittaa, että sinulla on kehittämisen varaa junnuvalmennuksen taidoissa. Sama pätee myyjän ROOLIA. Voit epäonnistua tapaamisen saamisessa tai et saa kloussattua kauppaa. Epäonnistuminen ei ole heijastus OIKEASTA-sinusta, vain ROOLI-sinusta. Nämä epäonnistumiset eivät ole mitään muuta kuin vihjeitä siitä, että sinulla on vielä mahdollisuus parantaa myyntitaitojasi.


Sinun tulisi oppia, ettet koe ROOLI-epäonnistumisia henkilökohtaisesti. Epäonnistunut yritys saada tapaaminen tai kloussata kauppa on vain epäonnistunut YRITYS. Sillä ei ole mitään tekemistä itseisarvosi kanssa. Itseisarvosi on yhä vahingoittumaton.


Jos nyt mietit, että huomaatko itsessäsi muutoksen? Tunnistat sen kyllä, milloin olet oppinut epäonnistumaan niin, että se tukee voittamista – toisin kuin ottaisit sen henkilökohtaisesti. Kun siirryt ajattelemaan epäonnistumista eri tavalla, alat tunnistamaan epäonnistumiset oppitunteina. Ymmärtämään, että nuo oppitunnit alkavat viedä sinua kohti voittoja.

Jaa::