Skip to main content
Piipa Training Oy | Joensuu ja Helsinki, Finland
 

This website uses cookies to offer you a better browsing experience.
You can learn more by clicking here.

Janne Rahunen Suomen Turvaympyrältä on aina halunnut kehittää itseään myyjänä, ja kävi aiemmin vuosittain lyhyissä 2-3 päivän mittaisissa koulutuksissa. Koulutusten taika häipyi kuitenkin parin seuraavan viikon aikana. Kuinka muuttaa myynnissä iskostuneita ja vakiintuneita tapoja ja tottumuksia? Kuinka päästä irti totutusta kaavasta?

“Myynnin oppiminen ei lopu koskaan. Sitä pitää jumpata koko ajan.”

Suomen Turvaympyrän toimitusjohtaja ja yrittäjä Janne Rahunen päätyi Sandlerin koulutukseen syksyllä 2017 uusille yrittäjille suunnatun koulutuksen kautta, ja on siitä lähtien käynyt viikottaisissa PC-tapaamisissa kehittämässä ja kasvattamassa omaa myyntiä. “Koulutuksessa olen oppinut täysin uudenlaisen tavan myydä. Ehkä isoimpana pointtina tuossa arkisessa yrittäjyyden hullunmyllyssä huomannut sen, että kun joka maanantai pysähtyy kahdeksi tunniksi miettimään asioita, niin ne asiat tulee oikeasti mietittyä, ja on helpompia toimia suunnitelmallisesti. Se tahtoo mennä niin, että kun tuolla viikkotolkulla painaa menemään, se on äkkiä semmoista roiskimista. Näin sitä omaa myyntiä tulee kehitettyä ihan oikeasti ja suunnitelmallisesti.”

Jannen mukaan vanhan, totutun myyntityylin muuttaminen kokonaisvaltaisesti on ollut ja on jatkuvasti ison ja pitkäjänteisen työn takana, ja uudenlaisen myyntityylin omaksuminen sujuvaksi osaksi omaa työtä, vaatii aikaa. “Toisaalta se myös toimii sillä tavalla parhaiten, kun huomaa, että lopulta niitä opittuja asioita alkaa huomaamatta käyttää myyntityössä. Sillä tavalla se myynnin muutos toimii myös parhaiten, kun opitut asiat alkaa näkymään käytännössä ihan omia aikojaan. Silloin sillä pitkäjänteisyydellä on saavutettu se todellinen sisäistäminen tämän koulutuksen osalta.”

Myyntiprosessin haasteena Jannella on aiemmin ollut kysyminen ja kuunteleminen, jolloin myyntiprosessi on usein jäänyt vajaaksi. Asiakas lähtee miettimään? Asiakas moittii tuotetta kalliiksi? “Aiemmin oon tarttunut aina siihen asiakkaan ensimmäiseen ongelmaan, jolloin se perimmäinen syy on jäänyt selvittämättä. Se oikeiden kysymysten esittäminen on ollut todella vaikeaa, ja toisaalta myös se asiakkaan kuuntelu. Ne ovat olleet suurimpia ongelmia, jotka olen tiedostanut jo vuosia sitten, mutta sen totutun tavan muuttaminen itsenäisesti tai päivän, parin koulutuksilla ei ole onnistunut.”

Lisäksi Janne korostaa, että koulutuksissa luodut verkostot ja mukava, samanhenkinen porukka, jonka kanssa keskustella ja oppia myynnistä, on ollut todella positiivinen asia osana koulutusta.

Kenelle suosittelet koulutusta?
“Kaikille yrittäjille ja myynnin parissa toimiville. Mutta ehkä ennen kaikkea jopa aloitteleville yrittäjille, vaikka se ehkä tuntuu, että onko järkeä ja vara investoida aikaa ja rahaa kouluttautumiseen. Minun mielestä koulutus ei ole edes kallis hyötyihin nähden. Jos tämän muuntaa tuonne kentälle, niin yhdellä kaupalla maksan jo pitkälle tätä koulutusta. Minun mielestä paras investointi, mikä voi olla, on oma osaaminen.”

 

Jaa::